Більш як сто працівників Апарату Верховної Ради України, з нагоди завершення навчального курсу з англійської мови за участі Апарату, представників Національного університету «Києво-Могилянська академія» та сприяння Програми USAID «РАДА: Наступне покоління», отримали сертифікати про успішне завершення Програми «Англійська мова 2024».

Відкриваючи захід, Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук подякував Керівнику Апарату українського Парламенту Вячеславу Штучному та партнерам, наголосивши, що саме завдяки їхнім зусиллям був досягнутий результат навчання.

Звертаючись до працівників Апарату, очільник українського Парламенту зазначив, що коли Україна проходить євроінтеграційний шлях, знання англійської мови має надзвичайно важливе значення, особливо в галузі юриспруденції.

«Саме на ваші плечі лягає велика і кропітка робота, щоб наблизити українське законодавство до «acquis ЄС». А це означає, що ми повинні подолати весь шлях, який пройшли інші країни, починаючи з глосарію, принципів і підходів, і завершуючи адаптацією національного законодавства до законодавства Євросоюзу», — наголосив Руслан Стефанчук.

Ректор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт підкреслив, що в нинішніх умовах знання англійської мови має бути невід’ємною частиною знань і досвіду сучасного фахівця.

«Особливо для такої категорії, як ви, тих, хто займається і забезпечує процес нормотворення», — додав він.

Своєю чергою Директор Програми USAID «РАДА: Наступне покоління» Мортен Енберг акцентував на тому, що коли Україна наближається до Євросоюзу, є гостра необхідність знання англійської мови, особливо коли йдеться про приведення українських стандартів у відповідність зі стандартами Євросоюзу.

«Проведення таких курсів відкриває нам двері до посилення нашої спільної співпраці, до взаєморозуміння і діалогу з партнерами з Європи», — зазначив пан Енберг.

Керівник Апарату Вячеслав Штучний подякував працівникам Апарату Верховної Ради України, котрі долучилися до вивчення англійської мови, та партнерам, які забезпечили таку можливість. «Володіння іноземною мовою вкрай важливе у повсякденній діяльності Апарату, особливо з моменту набуття Україною статусу кандидата та початку перемовин про вступ до ЄС. Ми не повинні зупинятися і маємо продовжувати вдосконалювати свої знання іноземних мов і тим самим — посилювати Апарат українського Парламенту», — підкреслив він.

Після завершення церемонії вручення сертифікатів був підписаний Меморандум між Апаратом Верховної Ради України та Національним університетом «Києво-Могилянська академія» про співпрацю щодо посилення інституційної спроможності Апарату Верховної Ради України.

Перед підписанням Меморандуму Керівник Апарату наголосив, що співпраця з «Києво-Могилянською академією» дасть можливість далі здобувати нові знання працівниками Апарату з метою забезпечення інституційної спроможності та сталості українського Парламенту.

Меморандум, зокрема, передбачає:

- здійснення спільних заходів, зокрема, проведення тренінгів, лекцій, семінарів тощо для працівників Апарату Верховної Ради України;

- взаємодію щодо забезпечення працівників Апарату відповідними навчальними та довідковими матеріалами;

- створення належних умов для підвищення працівниками Апарату рівня знань іноземних мов та інші заходи.

Меморандум про співпрацю підписали Керівник Апарату українського Парламенту Вячеслав Штучний та ректор Національного університету «Києво-Могилянська академія» Сергій Квіт.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.