Під час зустрічі Президент Комісії Тельмо Фарія підтвердив повну підтримку з боку Португалії євроінтеграційних прагнень України та готовність надавати всебічну допомогу нашій державі на шляху до членства в Європейському Союзі.

Португальська сторона висловила захоплення прогресом України в контексті підготовки до переговорного процесу щодо членства, якого було досягнуто у найскладніших умовах боротьби проти повномасштабного російського вторгнення.

«Інтеграція України в Європейський Союз буде здобутком для всього європейського співтовариства у політичній, економічній та безпековій площинах та має розглядатися не як виклик, а як можливість посилити автономію угруповання у багатьох сферах, зокрема й у галузі сільського господарства», — зазначив Тельмо Фарія.

Присутні на зустрічі члени португальського парламенту — представники різних політичних партій висловили незмінну солідарність з українським народом в обстоюванні свого суверенітету та територіальної цілісності, захисту спільних демократичних цінностей та міжнародного правопорядку.

Вадим Галайчук висловив вдячність Португалії за непохитну політичну, військову та гуманітарну підтримку України, яка надається з перших днів російської агресії, а також за прихисток на своїй території тимчасово переміщених війною громадян України.

«В Україні також високо цінують готовність Португалії підтримувати наші зусилля з приєднання до Європейського Союзу, яке розглядається українцями як повернення до родини європейських націй та є однією з цілей нашої боротьби проти загарбницьких зазіхань», — підкреслив В. Галайчук.

На завершення зустрічі Т. Фарія зазначив, що: «Україна має розглядати Португалію більше, ніж просто як члена ЄС, та може цілковито по-кладатися на нашу допомогу».

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.