З метою безперервного забезпечення здоров’я на етапі переходу до цивільного життя, а також сталої підтримки здоров’я в цивільному житті Міністерством у справах ветеранів ініційовано робочу групу у складі представників Мінветеранів, Міноборони, Радниці-уповноваженої Президента України Тетяни Ломакіної, Уповноваженого Президента у справах реабілітації осіб з інвалідністю Вадима Свириденка, ГО «Принцип», ГО «100% Життя».

Основні завдання робочої групи

Створення, затвердження та впровадження механізму передачі даних та інформації, що дасть змогу вчасно отримувати необхідні послуги, незалежно від закладу, до якого звертається ветеран.

Медицина та реабілітація

Ключовою складовою є належна координація Мінветеранів зусиль усіх міністерств, відповідальних за ці напрями, для оперативного надання необхідних послуг ветеранам та військовослужбовцям, які завершують службу.

Важливим кроком стане аналіз з наступними рішеннями щодо фінансування медичних гарантій ветеранам та ветеранкам відповідно до особливостей стану здоров’я учасників бойових дій.

Психологічна підтримка

Потребує оптимізації система психологічної допомоги згідно з постановою Кабінету Міністрів № 1338, що дозволить долучити до психологічного консультування фахівців.

Робота групи включатиме удосконалення існуючого законодавства, актів Кабінету Міністрів, відомчих стандартів, а також інтеграцію найкращих міжнародних практик у національну політику щодо ветеранів.

Ми вдячні Міністерству оборони, Радниці-уповноваженій Президента України Тетяні Ломакіній, Уповноваженому Президента України у справах реабілітації осіб з інвалідністю Вадиму Свириденку, ГО «Принцип», ГО «100% Життя» за розуміння проблем ветеранів та ветеранок і дієву підтримку.

Віримо, що така коаліція в інтересах здоров’я ветерана крок за кроком приведе до якісного вирішення проблем здоров’я військовослужбовців та ветеранів.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.