Особливу увагу депутати звернули на необхідність підтримки сфери переробки продукції, тваринницького комплексу, виробників органічних продуктів. Такий підхід дасть можливість розвиватися і нашим аграріям, і економіці країни загалом.

Про це заявив народний депутат, член Комітету з питань аграрної та земельної політики Дмитро Соломчук.

«Ми пропонуємо підтримати фермерів, які хочуть відкривати лінії переробки, оскільки обладнання недешеве. Надали пропозиції щодо підтримки тваринництва, виробників органічних продуктів. Через збитковість багато виробників органічних продуктів уже хочуть переводити свої землі на вирощування згідно з традиційними умовами, а органіка — це майбутнє Європи. Зараз працюємо над тим, щоб переконати колег і Уряд у необхідності такої підтримки, щоб нічого не втратити в сільському господарстві, оскільки на відновлення може піти 3—4 роки», — зазначив політик.

Водночас він повідомив, що сьогодні експорт української аграрної продукції стабільно відбувається різними шляхами.

«І по морю, і по Дунаю, а також сухопутними шляхами вагонами й автомобілями експорт сільгосппродукції відбувається стабільно. Жодних блокувань немає, оскільки у світі відчувається дефіцит багатьох продуктів. Зараз до наших фермерів може бути 5—7 дзвінків на день із проханням продати продукцію, бо багато хто зберігає її на складах в очікуванні вищої ціни. Тут важливо не забувати, що ми маємо більше переробляти, щоб до країн ЄС їхало 50—60% уже готової продукції. Треба дивитися на рік-два наперед, оскільки це наше майбутнє, розвиток нашої економіки», — наголосив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.