Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко взяв участь у дискусії, що відбулася на базі Центру європейської політики (European Policy Centre) в Брюсселі.

Центр європейської політики є провідним аналітичним центром для аналізу, обговорення та рефлексії щодо питань, які займають важливе місце в політичному порядку денному Європейського Союзу — нині і в майбутньому.

Акцент розмови, що відбулася, за словами Першого віцеспікера, був на європейській та євроатлантичній інтеграції України. «В контексті цього питання варто розпочати із цілей. Це — захистити нашу державу, наші землі, наших людей і наших дітей. Українці борються не тільки за себе, а й демократичні цінності та безпеку як в Україні, так і за її межами», — наголосив Олександр Корнієнко.

За його словами, Україна демонструє високий рівень спроможностей і на євроінтеграційному шляху, і в питаннях виконання оборонних завдань. «Українська армія в певних моментах дуже наближена до стандартів НАТО, у нас активно розвиваються мілітарі-тех та ІТ- послуги», — зауважив він.

Перший заступник Голови Верховної Ради України відзначив, що Україна отримає великі перспективи від членства в Європейському Союзі та НАТО. При цьому, за його словами, нашій державі також є що запропонувати натомість. «Це, зокрема, наш досвід, реалізовані стартапи, розробки та технології у контексті війни. Разом справді здатні досягти дуже амбітних результатів», — упевнений Перший віцеспікер.

Він наголосив, що всьому світу потрібне справедливе завершення російсько-української війни, адже це питання глобальної безпеки. «Тому є Формула миру Президента Володимира Зеленського та План перемоги. Це дієві інструменти, щоб покласти край цій жахливій та жорстокій війні й наслідкам, які вона спричиняє», — резюмував Олександр Корнієнко.

Перший віцеспікер подякував учасникам дискусії за підтримку України та українського народу. Важливо, за його словами, щоб вона збільшувалася, зокрема, в питанні допомоги військової. Адже це питання збережених життів та настання миру.

Нагадаємо, що 7 жовтня Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко прибув до Брюсселя для участі в черговому раунді двосторонніх зустрічей Україна — ЄС на базі інституцій Європейського Союзу.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.