Ця зустріч була присвячена посиленню інституційної спроможності комітетів Верховної Ради України. На заході обговорювались питання проведення аналізу практики застосування законодавства з урахуванням найкращих практик інших країн, впровадження дієвих інструментів комунікації з громадськістю та бізнесом.

«Вважаю, що міжнародна технічна допомога здатна посилити інституційну спроможність комітетів Верховної Ради, зокрема й нашого, особливо в частині виконання контрольної функції, а також селф-скринінгу та наближення нашого законодавства до норм Європейського Союзу. Ми повинні задати такий темп, щоб наступне скликання Парламенту швидко завершило процес адаптації законодавства, і до 2030 року ми стали повноправними членами великої європейської спільноти», — зазначив Сергій Штепа.

Усі учасники заходу мали змогу обговорити найбільш дієві формати співпраці з Програмою та визначити основні напрями співробітництва. Також учасники зазначили на необхідності вироблення спільної стратегії та визначення конкретних кроків для розбудови інституційної спроможності комітетів.

Вдосконалимо нашу країну разом!

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.