«Разом із заступником голови Тернопільської обласної ради Ігорем Сопелем та депутатами Володимиром Семерезом і Денисом Милим ми відзначили за мужність, виявлену під час виконання службових обов’язків, і незламність у захисті державного суверенітету ветерана російсько-української війни — справжнього Героя — Андрія Березюка», — зазначив народний депутат України Володимир Гевко.

Народний обранець повідомив, що Андрій Березюк з перших днів повномасштабного вторгнення рф в Україну у 2022 році став на захист Батьківщини у лавах Національної гвардії. Він боровся на найгарячіших ділянках фронту, зокрема у Серебрянському лісі поблизу Кремінної на нашій Луганщині, мужньо даючи відсіч окупантам.

І додав: «У січні 2024 року, рятуючи побратимів з палаючого танка під шквальним вогнем ворога, Андрій зазнав важкого поранення, втративши частину ноги. Його самовідданість і готовність пожертвувати собою заради життя інших воїнів вражає та надихає».

«Усі ми висловлюємо щиру вдячність Андрію за його сміливість, відвагу та вірність Батьківщині. Такі люди — наші справжні Герої, приклад мужності й сили українського духу, їхня незламність та відданість є основою нашої свободи і незалежності», — зазначив політик.

«Українські воїни — це ті, хто без вагань стає на захист нашої землі, ризикуючи власним життям заради майбутнього кожного з нас. Завдяки вам Україна вистоїть і переможе! Слава Україні! Слава її захисникам!» — підкреслив народний депутат Володимир Гевко.

З фейсбук-сторінки народного депутата.

Фото з фейсбук-сторінки народного депутата.