Основні питання засідання — надання нам зброї та посилення санкційного тиску на рф. Про це розповів народний депутат, заступник голови парламентського Комітету з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва Арсеній Пушкаренко.

«На всіх засіданнях у форматі «Рамштайн» ми нагадуємо партнерам про виконання зобов’язань щодо постачання зброї, а також про терміни поставок. Для нас важливе виконання зобов’язань, зокрема в рамках двосторонніх безпекових угод, що підписані багатьма учасниками «Рамштайну». Надання зброї — це основне питання, над яким працює і Президент Володимир Зеленський, і вся наша дипломатична команда, і наші парламентарії на всіх можливих майданчиках. Також важливе посилення санкційної політики, адже тиск на рф може наблизити нас до сталого і справедливого миру», — за-значив народний депутат.

Він висловив переконання, що 25-те засідання Контактної групи з питань оборони України дасть більше зброї нашим Силам оборони.

Політик також зауважив, що зараз до США вирушила українська делегація, до складу якої, зокрема, ввійшли начальник Генштабу ЗСУ Анатолій Баргилевич та віцепрем’єрка Ольга Стефанішина. Вони детально працюватимуть із партнерами над питаннями Плану перемоги.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.