Фото rada.gov.ua.

Разом зі ще однією модульною клінікою, встановленою на початку цього року в селі, обидва заклади надаватимуть медичні послуги майже 12 тисячам пацієнтів», — повідомив голова Комітету з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Народний депутат додав: «Понад два з половиною року російські терористи прицільно атакують українську цивільну інфраструктуру, зокрема й медичну. Ворог обстрілює лікарні, амбулаторії сімейної медицини, пологові будинки. За даними МОЗ, внаслідок атак пошкоджено 1673 медичні об’єкти, ще 223 з них зруйновано повністю. У таких умовах важливо відбудовувати лікарні чи встановлювати на їхньому місці модульні конструкції, щоб надання медичних послуг не припинялося».

«Збірні модулі дають змогу швидко відновити повноцінний робочий процес. Такі заклади збираються за 10—12 днів та дають можливість надавати послуги понад 10 років. Клініка у Липцях — великий модульний заклад первинної медичної допомоги із чотирма кімнатами для пацієнтів та іншими технічними приміщеннями. В ньому працюватимуть п’ять медичних працівників», — зауважив політик.

«Клініка стала одним з 23 модульних закладів, які встановлює ВООЗ у постраждалих від війни регіонах. Хочу подякувати нашим партнерам за важливу ініціативу», — зазначив народний обранець.

«Зазначу, що використання модульних конструкцій закладено у Плані відновлення медичної інфраструктури, і команда Президента працює над тим, щоб відбудувати зруйновані лікарні, у тому числі завдяки модульним конструкціям. У вересні Верховна Рада ратифікувала договір між Україною та Францією щодо встановлення модульних лікарень. Договір передбачає залучення пільгового кредиту від уряду Франції на 35 мільйонів євро», — підсумував народний депутат Михайло Радуцький.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото з фейсбук-сторінки народного депутата.