За словами Романа Клічук, під час зустрічі з мером міста Мец, Франсуа Гросдідьє, говорили про те, як європейські міста можуть сприяти відновленню інфраструктури, розвитку культури, освіти та медицини у Чернівцях. Зокрема, йшлося про те, як зберегти стабільність в умовах війни, та якими є найбільші виклики для нашої громади.

"Також відвідали Університет Лотарінгії, де навчається близько ста українських студентів, значна частина з яких - чернівчани. Це надзвичайно важливий проєкт, який дає можливість нашій молоді здобувати знання у європейських закладах освіти.

Окрім цього завітали до Українського центру, який став важливим осередком підтримки співвітчизників. Це місце, де українці можуть знайти допомогу та підтримку, а також відчути єдність навіть за межами рідної країни.

Далі відвідали центральну лікарню міста Мец. Обговорили обмін досвідом між нашими лікарями та можливі спільні проєкти у сфері охорони здоров'я", - зазначив Роман Клічук.

Він висловив вдячність французьким друзям за гостинність, підтримку та готовність співпрацювати.

"Ваша допомога є неоціненною для Чернівців у цей нелегкий час. Разом ми продовжуємо будувати міцні зв'язки та підтримувати наших людей", - підкреслив очільник Чернівців.

Пресслужба Чернівецької міської ради.