Під час зустрічі Олександр Корнієнко акцентував увагу на інтеграції України до Європейського Союзу та НАТО. «Зокрема, розповів про євроінтеграційний етап, який зараз проходимо, — двосторонні зустрічі в межах скринінгу, які відбулися у Брюсселі. Запевнив, що Україна наполегливо працюватиме над приведенням свого законодавства у відповідність до права ЄС», — повідомив Перший віцеспікер.

Для України є важливим досвід Чехії щодо набуття членства в Євросоюзі. Сторони обговорили формат відповідних консультацій. «Запропонував у межах нашої співпраці створити Міжпарламентську асамблею Україна—Чехія», — повідомив Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Олександр Корнієнко також наголосив на важливості визнання Чехією депортації кримськотатарського народу з Криму у 1944 році актом геноциду, додавши, що Україна очікує на ухвалення відповідного рішення.

Окрему увагу було приділено наданій Україні військовій допомозі. «Українські воїни вдячні за всі надані пакети. Але війна триває, і завжди потребуємо посилення — зокрема, ППО та постачання снарядів», — зауважив Перший віцеспікер.

Олександр Корнієнко подякував Чехії за підтримку, яку наша держава високо цінує. «Дякуємо, що на цьому шляху до наших цілей та справедливого миру ми рухаємося разом», — резюмував він.

Фото rada.gov.ua.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.