«Норвегія — один із глобальних лідерів у підтримці України. Дуже цінуємо те, що весь норвезький народ — разом з Україною з першого дня повномасштабної російської агресії. Щодня на цій війні ми відчували, що Норвегія справді прагне допомогти Україні та відновити справедливий мир.

Учасники зустрічі обговорили питання особливостей парламентського нагляду за сектором оборони під час дії воєнного стану, ситуацію на фронті, потреби України в озброєнні.

Наш досвід є унікальним для інших країн, оскільки востаннє питання оборонних закупівель саме під час дії воєнного стану в Норвегії порушувалося в 1945 році. На сьогодні ні в кого немає чіткої відповіді, як врівноважити питання цивільного контролю, прозорості та таємності під час війни.

Окремо обговорили роль медіа та громадських організацій у період гібридної війни, яку здійснює росія, зокрема, і в Європі», — зазначив голова Комітету Олександр Завітневич.

Олександр Завітневич подякував норвезьким парламентаріям за підтримку у нашому прагненні стати членом НАТО. «Символічно сьогодні поряд із українським прапором — прапор НАТО», — додав голова Комітету.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.