Отримані кошти будуть спрямовані на сферу безпеки й оборони України. Про це розповів народний депутат, голова Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев.

«Я вдячний тим депутатам, що підтримали законопроєкт. Це дійсно державники, патріоти. Введення додаткового оподаткування всіх українців допоможе зібрати кошти на потреби нашої армії. Переконаний, що патріотизм — це не полум’яні слогани, а непопулярні та важкі рішення, які рятують країну», — за-значив він.

Політик додав, що нинішня ситуація в Україні дуже нагадує події 1917 року, коли УНР була абсолютно без джерел для фінансування і пропонувалося ввести простий податок — 3 карбованці з сім’ї.

«Зрештою від ідеї введення податку відмовилися, а вже за пів року УНР дізналася, що таке воєнний комунізм, червоний терор, продрозкладка. А через 15 років всі українці дізналися ціну трьом колоскам. Це все те, як нація сплачує за свої помилки, помилки своєї влади. І нині Україна в схожій ситуації: ми змушені піднімати податки, аби не відмовляти в фінансуванні нашим військовим, нашим захисникам», — наголосив народний депутат.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.