Це забезпечить додаткове надходження до державного бюджету України до кінця року і наступного року десятків мільярдів гривень, які будуть витрачені на сектор безпеки й оборони. Про це розповіла народна депутатка, членкиня парламентського Комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Ольга Василевська-Смаглюк.

«Ухвалений законопроєкт дасть змогу зібрати нам цього року майже 30 мільярдів гривень, а наступного — лише з військового збору, з інших невеликих надходжень —  127 мільярдів гривень. Водночас ми не знаємо, скільки ще триватиме війна, чи збільшиться інтенсивність ведення бойових дій, яким чином дозволять нам закордонні партнери розпоряджатися арештованими російськими активами й загалом як нам відбудовувати державу наступного року. Тому варто готуватися й до того, що це може бути не єдине збільшення податків», — зазначила парламентарій.

На її думку, додаткові надходження бюджет може отримати від реформування митниці й податкової.

«У тіні перебуває чималий сектор нашої економіки. Потрібно його випрозорювати. Також необхідно припиняти ремонтувати дороги, саджати клумби, ялинки, які радують око, а не гаманець військових. Під час війни це потрібно заборонити», — наголосила народна депутатка.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.

Фото rada.gov.ua.