Захід, який було організовано ПРООН у партнерстві з Міністерством економіки, Торгово-промисловою палатою України та Києво-Могилянською бізнес-школою за підтримки Уряду Японії, зібрав тисячі підприємців, інвесторів і представників державних установ.

Участь у заході взяли Голова Комітету Дмитро Наталуха та заступник Голови Комітету Дмитро Кисилевський.

Форум «Зроблено в Україні» — це політика розвитку українських виробників. Цей форум є продовженням виставки «Схід-Експо», яка з 2017-го по 2023 рік надала можливість 350 ММСП із різних областей України представити свої товари та послуги на широкий загал. Внаслідок цього приблизно 70% з них знайшли нових клієнтів і партнерів. Успішне партнерство з ініціативою «Зроблено в Україні» дало змогу трансформувати «Схід-Експо» в загальнонаціональний захід.

Учасники заходу більше дізналися про державну політику «Зроблено в Україні», її основні напрямки і досягнення, взяли участь у перемовинах B2B, майстер-класах та експертних дискусіях.

Головна емоція форуму — фіксація історичного розвороту державної економічної політики до українського виробника.

Війна вже майже всіх навчила: якщо країна не виробляє того, що нам необхідно для оборони і для цивільного життя, якщо наш продукт — сировина, ми слабкі. Якщо ми виробляємо свої ракети, трансформатори, іншу техніку і товари, можемо переробити сировину, яку не вдається вивезти через заблоковані порти і кордони, ми сильна країна.

Бути сильними, представляти світу власні бренди і власні розробки та продукти — таку амбіцію озвучують багато промисловців. Це вселяє оптимізм навіть у нинішні важкі часи. Промислова країна завжди переможе сировинну.

Фото rada.gov.ua.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.