Президент представив План перемоги, який складається з п’яти пунктів та трьох таємних додатків.

Перший пункт Плану має геополітичний характер і передбачає запрошення України до НАТО. Другий та третій пункти є військовими та включають заходи щодо зміцнення обороноздатності держави. Четвертий пункт стосується економічних питань, а п’ятий — безпекових аспектів, розрахованих на післявоєнний період.

План перемоги закликає міжнародних партнерів підтримати Україну, оскільки успіх його реалізації залежить від рішучості союзників.

Руслан Стефанчук наголосив, що Україна прагне чесного і справедливого миру, а не «заморозки» війни чи територіальних поступок. «Україна прагне перемоги!» — підкреслив він.

Після виступу Президента Голова Верховної Ради провів брифінг для журналістів, на якому повідомив, що у стінах Парламенту відбулася зустріч Володимира Зеленського з керівниками парламентських фракцій та груп. На зустрічі було обговорено шляхи спільної роботи для реалізації Плану перемоги.

Руслан Стефанчук зазначив, що голови усіх фракцій та груп одноголосно підтримали План перемоги Президента. «Для мене вкрай важливо, що український Парламент одноголосно підтримав План перемоги і готовий доєднатися до його реалізації. І ми разом маємо переконати партнерів підтримати нашу стратегію!» — наголосив він.

Спікер підкреслив, що Верховна Рада України активно включиться у законодавчу діяльність для реалізації Плану перемоги. «Будуть створені міжфракційні групи, які розроблятимуть законодавчі ініціативи до кожного пункту Плану. До цієї роботи будуть залучені представники Офісу Президента та Уряду. Тобто участь братимуть усі суб’єкти законодавчої ініціативи. Ми визначимося з переліком, змістовним наповненням і з пріоритетністю проходження законопроєктів у сесійній залі», — розповів Голова Парламенту України.

Насамкінець Руслан Стефанчук висловив вдячність народним депутатам за єдність у питаннях, що стосуються майбутнього держави та перемоги. Він також запевнив, що всі парламентські функції будуть спрямовані на об’єднання суспільства та реалізацію положень Плану перемоги, представленого Президентом України Володимиром Зеленським.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України.