«Разом з Послом Італії в Україні Карло Формоса ми відвідали центр Спільноти Святого Егідія в Києві. Це важливе продовження нашої літньої зустрічі в Римі з очільником Спільноти Адріано Рокуччі, де ми обговорювали важливі аспекти підтримки найвразливіших груп в Україні.

Центр щотижня допомагає майже 200 сім’ям, забезпечуючи їх їжею, одягом і надаючи психологічну підтримку переселенцям, які постраждали від війни. Щосуботи тут також готують гарячі обіди для людей похилого віку та безхатченків, а продуктові набори розвозять по районах Києва.

Спільнота Святого Егідія діє за принципом залучення людей допомагати одне одному. Ті, хто постраждав від війни, втратив житло, роботу, отримавши допомогу і знайшовши роботу, повертається в центри Егідія допомагати іншим! І це яскравий приклад — Свій до свого по своє!

До речі, дружина пана Посла Італії — пані Моніка — працює волонтеркою в центрі разом з іншими. Географія волонтерів говорить сама за себе — Берислав, Нова Каховка, Бахмут, Алчевськ, Бердянськ, Мелітополь і т. д.

Центри Егідія є в Києві, Львові та Івано-Франківську. Волонтери роблять величезну справу, підтримуючи тих, хто найбільше потребує допомоги, і для мене честь бути свідком їхньої діяльності.

Тут працюють люди з величезним серцем! І я дуже дякую за вашу працю!».

З офіційної фейсбук-сторінки Заступниці Голови Верховної Ради України.

Фото з офіційної фейсбук-сторінки Заступниці Голови Верховної Ради.