Разом із делегацією, до складу якої увійшов депутат облради Сергій Капіцький та начальник інформаційно-аналітичного відділу Олександр Білоус, він зустрівся з очільником муніципалітету Фолькером Діфенбахом, мером Бад-Швальбаха Маркусом Оберндорфером та іншими представниками землі Гессен. Олексій Бойко подякував німецьким друзям за постійну підтримку українців, яка особливо цінна у важкий воєнний час.

Під час зустрічі вони обговорили нагальні потреби наших людей не лише на Буковині, але й в інших регіонах, особливо тих, котрі найбільше потерпають від російських обстрілів. Адже, залучаючи гуманітарну допомогу з-за кордону, Чернівецька обласна рада спрямовує її на підтримку вимушених переселенців, а також туди, де є найбільша потреба.

Буковину також представляли голови Юрковецької та Вашківецької громад Віталій Шафер і Микола Перч, народний артист України Іван Дерда.

Нагадаємо, що представники землі Гессен відвідували Буковину у липні. Адже Гайденрод уже багато років допомагає соціальним і медичним закладам Чернівецької області. А за два роки повномасштабної російсько-української війни німецькі друзі передали десятки автомобілів для ЗСУ, тонни гуманітарних вантажів для переселенців, а також три «швидких» та два пожежних автомобілі.

Пресслужба Чернівецької обласної ради.