Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко провів зустріч з Ендрю Мітчеллом, членом Парламенту Великої Британії від Консервативної партії та тіньовим держсекретарем у закордонних справах, справах Співдружності націй та розвитку, під час його першого візиту до Києва.

На початку зустрічі Перший віцеспікер українського Парламенту поінформував свого колегу про ситуацію в Україні. «Ознайомив Ендрю Мітчелла зі станом справ на полі бою, енергетичною сферою та наслідками ракетних атак по наших містах», — зазначив Олександр Корнієнко. Він також наголосив на важливості посилення військової підтримки. «Нам потрібні всі види зброї та рішення щодо надання далекобійних можливостей», — додав він.

Олександр Корнієнко також детально ознайомив гостя з Планом перемоги, який представив Президент України Володимир Зеленський. «Цей план містить п’ять ключових пунктів, які необхідні для нашої Перемоги, і його реалізація потребує підтримки наших міжнародних партнерів», — наголосив він.

Перший віцеспікер Парламенту також акцентував на важливості збереження консолідації підтримки України у британському Парламенті. «Важливо, що всі основні політичні сили Великої Британії одностайні у своїй позиції щодо підтримки України до повної справедливої Перемоги», — зауважив Олександр Корнієнко.

На завершення Олександр Корнієнко висловив вдячність Великій Британії та особисто Ендрю Мітчеллу за внесок у підтримку України. «Ми високо цінуємо ту допомогу, яку надають Велика Британія та її народ. Це робить вагомий внесок у наші оборонні зусилля», — підсумував він.

У зустрічі також брали участь народний депутат України, голова Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку Дмитро Наталуха та народна депутатка України, голова підкомітету з питань забезпечення зовнішньоекономічних зв’язків та ефективного використання міжнародної допомоги Комітету Верховної Ради України з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва

Фото rada.gov.ua.

Пресслужба Апарату Верховної Ради України