Голова Верховної Ради України Володимир Рибак розраховує на підтримку політичної групи «Європейські консерватори і реформісти» в питаннях, пов’язаних із прийняттям подальших рішень Європейського парламенту щодо підписання, тимчасового застосування і набрання чинності Угодою про асоціацію між Україною та ЄС. 
 Про це він сказав під час учорашньої зустрічі з делегацією політичної групи Європейського парламенту «Європейські консерватори і реформісти». В. Рибак висловив також сподівання, що, заслухавши звіт Кокса—Квасневського 14 листопада, Конференція президентів Європейського парламенту остаточно переконається в необхідності підписання Угоди про асоціацію з Україною. «У цьому контексті позиція та підтримка вашої групи вкрай важлива для нас», — сказав він.
Водночас Голова Верховної Ради заявив, що в Україні «твердо налаштовані на підписання Угоди про асоціацію з ЄС 29 листопада у Вільнюсі». «Якнайшвидше укладення Угоди відповідає нашим спільним інтересам як з точки зору демократичного майбутнього України, так і у більш широкому загальноєвропейському контексті», — наголосив В. Рибак.
Керівник парламенту зазначив, що реформування вітчизняного законодавства відповідно до європейських стандартів здійснюється в тісній взаємодії із профільними структурами ЄС, Ради Європи та ОБСЄ, і наголосив, що переважна більшість законодавчих актів з «євроінтеграційного пакета» було ухвалено конституційною більшістю. «Парламент об’єднався навколо ідеї європейської інтеграції», — сказав В. Рибак.
Голова Верховної Ради повідомив, що нині на розгляді в парламентських комітетах перебувають законопроекти стосовно реформування виборчого законодавства та органів прокуратури, і висловив упевненість, що їх буде ухвалено перед Вільнюським самітом. Крім того, В. Рибак зауважив, що в четвер розглянуть згідно з Регламентом законодавчі акти, які дають змогу ув’язненим у виняткових випадках виїжджати за кордон для лікування.
В. Рибак також зазначив, що підписання Угоди про асоціацію і нинішня активна робота з виконання відповідних критеріїв є важливим кроком, але не менш важливим, за його словами, є початок тимчасового застосування Угоди.
Водночас, наголосив він, Україна продовжує наполягати на необхідності подальшого конструктивного розвитку економічних відносин з Росією, яка є стратегічним партнером нашої держави, та іншими країнами Митного союзу в дусі добросусідства та взаємоповаги.
Своєю чергою глава політичної групи «Європейські консерватори і реформісти» Мартін Калланан (на знімку праворуч) назвав членів групи «потужними друзями України». «Ми дуже сподіваємося, що Угода про асоціацію буде підписана і ратифікована Європарламентом», — сказав він. М. Калланан також заявив про готовність європарламентаріїв і надалі надавати Україні підтримку на шляху практичної реалізації євроінтеграційних законів.
Прес-служба Верховної Ради України.
Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.
ДОСЛІВНО
Голова Верховної Ради Володимир РИБАК:
«Перший етап функціонування поглибленої і всеохоплюючої зони вільної торгівлі між Україною та ЄС буде супроводжуватися певними втратами і труднощами для української економіки. У цьому контексті Україні важливо отримати від ЄС адекватну фінансову, експертну і технічну підтримку на потреби виконання Угоди».