У Чернівцях на Центральній площі відбулося Буковинське віче-2013. Під час цього заходу понад 10 тисяч жителів краю підтримали європейський курс України. Учасниками зібрання стали повноважні представники територіальних громад з усіх районів Чернівецької області.

У зверненні до українського народу, виголошеному народним артистом України Ярославом Солтисом, зокрема, сказано: «Учасники Буковинського віча, сприймаючи стратегічний курс на євроінтеграцію України як такий, що відповідає інтересам всього народу, активізуючи діяльність єврорегіонів, до складу яких входить Чернівецька область, та закликаючи до подальшого розвитку громадянського суспільства для запровадження сучасних європейських стандартів, звертаються до українського народу із закликом сприйняти ідею інтеграції України до європейського співтовариства як магістральний шлях розвитку нашого суспільства та держави».

Загалом народне віче Буковини виконало свою місію — проголосило бажання мешканців краю бути в сім’ї європейських держав.

Фото Іллі ПЕРОГАНА.