Шановні друзі!

У кожної держави є дати, які болем і водночас гордістю пронизують серця мільйонів людей — представників різних поколінь, багатьох національностей. Саме такою віхою для всіх нас є 6 листопада — день визволення від фашистських поневолювачів одного з найдавніших і найпрекрасніших міст у світі, нашої улюбленої столиці, на долю якої у роки Великої Вітчизняної війни випали страшні випробування.
Цього дня 70 років тому було піднято червоні прапори. Зруйнований, понівечений загарбниками, але нескорений Київ святкував своє визволення. За героїзм жителів міста у роки війни, їхній стійкий спротив ворогові та економічний внесок у Перемогу Київ удостоєно почесного звання — «місто-герой».
Сьогодні ми низько схиляємо голови над могилами загиблих на війні воїнів і мирних громадян, вшановуємо героїв визволення і повоєнного відродження міста. Щира вдячність вам, учасники боїв за Київ: ви доклали надлюдських зусиль, обстоюючи людську честь і гідність, виборюючи незалежність нашої Батьківщини.
Дорогі ветерани! Хоч ваші голови посивіли і докучають хвороби, та й старі воєнні рани все частіше нагадують про себе, ви щедро передаєте свій життєвий досвід молоді. Переконаний, що ця почесна естафета ніколи не перерветься, а ваш приклад завжди залишатиметься взірцем служіння Україні та її народові.
Бажаю всім визволителям міста і тим, хто сьогодні примножує його славу, міцного здоров’я, довголіття й нових успіхів на благо Вітчизни. Нехай на нашій благословенній землі довічно панують спокій і добро!
Мирного неба і квітучого майбуття місту-герою Києву!
Голова Верховної Ради України Володимир РИБАК.