Футбол. Чемпіонат країни. Прем’єр-ліга. 15-й тур.

1 листопада. «Волинь» — «Шахтар». 2:0. 7 560 глядачів. Рефері — Даньковський (Київ). Голи: Мемешев, 25, 69.

2 листопада. «Говерла» — «Севастополь». 1:2. 2 800 глядачів. Рефері — Скрипак (Київська область). Голи: Буяльський, 90+3 (п) — Карноза, 7, Бутківський, 68.

«Іллічівець» — «Таврія». 1:2. 3 900 глядачів. Рефері — Бойко (Київська область). Голи: Фомін, 34 — Фещук, 29, Коробка, 56.

3 листопада. «Ворскла» — «Металіст». 1:1. 11 000 глядачів. Рефері — Вакс (Сімферополь). Голи: Дедечко, 68 — Моледо, 42.

«Металург» (Донецьк) — «Дніпро». 1:1. 3 400 глядачів. Рефері — Можаровський (Львів). Голи: Чечер, 58 — Коноплянка, 13. Вилучено Зозулю («Дніпро», 90+4, друге попередження).

«Зоря» — «Динамо». 2:0. 13 170 глядачів. Рефері — Абдула (Харків). Голи: Даніло Олівейра, 9, Болі, 65.

«Карпати» — «Чорноморець». 1:1. 6 300 глядачів. Рефері — Жабченко (Сімферополь). Голи: Федорчук, 24 — Діденко, 90+2.

Матч «Арсенал — «Металург» (Запоріжжя) перенесено.

Бомбардири: Девич («Металіст») — 13 м’ячів, Селезньов («Дніпро») — 8, Феррейра, Адріано (обидва — «Шахтар»), Ярмоленко, Мбокані (обидва — «Динамо»), Болі («Зоря»), Мораєс («Металург» Д) — по 6.

Команди з першої п’ятірки дружно зазнали очкових втрат. Негативний приклад у Луцьку подав «Шахтар», котрий програв «Волині». Цього разу Мірча Луческу суддів не звинувачував, а перемогу господарів назвав заслуженою і справедливою.

Потім по два очки втратили «Металіст» і «Дніпро» — відповідно в Полтаві та Донецьку. Київське «Динамо» у разі перемоги в Луганську могло включитися у чемпіонські перегони.

Кияни мали чималу перевагу, більшість часу володіли м’ячем, фактично всі події відбувалися на половині поля господарів. Однак «біло-сині» не виявляли винахідливості, діяли досить примітивно, намагаючись пробити суперника виключно по центру. Це, звісно, неабияк полегшувало життя «Зорі», котра, слід їй віддати належне, дуже грамотно і самовіддано оборонялася. Але одного разу їй допомогли рефері Абдула та його помічник Мосейчук (арбітр за воротами). У них на очах звалили Ленса — чистий пенальті! Але судді були іншої думки...

Кияни мали час, щоб звести все принаймні до нічиєї, але команду підвели центральні оборонці і, як це не прикро, досвідчений воротар. Шовковський необачно вибіг за межі карного майданчика, вистрибнув, щоб відбити м’яча головою, але не дотягнувся. Болі вразив уже  порожні ворота.

Чорний для лідерів тур завершився у Львові, де «Чорноморець» на останніх секундах врятувався від поразки. Але двох очок не дорахувався...

Наостанок про ще одну подію, котра має зацікавати уболівальників: до київського «Динамо» повернувся воротар Олександр Рибка (на знімку). Він підписав контракт на три роки, який набуває чинності із січня 2014-го. 26-літній вихованець динамівського клубу повернувся до колективу після трирічної паузи, під час якої виступав за столичну «Оболонь» і донецький «Шахтар».

Нагадаємо, що за «Динамо» Рибка, який є корінним киянином, грав до 2010-го. Дебютував у складі основної команди «біло-синіх» 26 жовтня 2005 року в кубковій зустрічі проти харківського «Металіста».

У січні 2014-го минає строк дворічної дискваліфікації, яку Рибка отримав через вживання недозволених медпрепаратів під час виступів за «Шахтар».

Фото www.shakhtar.com та з архіву «Голосу України».

Лучанин Редван Мемешев (ліворуч) забив два м’ячі чемпіону.