Чотири законопроекти щодо лікування засуджених за кордоном (які передбачають можливий виїзд Юлії Тимошенко за кордон) у порядку денному стоять на четвер, але парламент може розглянути їх раніше. Про це під час брифінгу заявив Голова Верховної Ради Володимир Рибак.

«Якщо профільний комітет у вівторок чи середу прийме відповідне рішення по цим документам, то під час погодження порядку денного на цей тиждень можемо поставити їх на розгляд раніше», — сказав він та додав, що під час розгляду «питання Тимошенко» народні депутати візьмуть до уваги судовий процес у США та Швейцарії у справі про розкрадання 200 мільйонів доларів, серед фігурантів якої є екс-прем’єри Юлія Тимошенко та Павло Лазаренко.

Відповідаючи на запитання щодо відчуття стосовно підписання Угоди про асоціацію з ЄС, В. Рибак наголосив, що насамперед треба працювати. «У нас багато що відчувається. Приміром, народні обранці розглядають питання податкового законодавства щодо відповідності європейським стандартам, але відчувають вибори Президента. Їм потрібно ходити на засідання комітетів, парламенту і не блокувати його, а виступати та голосувати. І все буде нормально», — сказав він.