Саме зараз важливо підтримати себе корисними продуктами, що допоможуть зміцнити імунітет, відновити енергетичний баланс і підготуватися до активної весни.

Березневий раціон будується на комбінації сезонних запасів та перших весняних дарів природи.

 Продукти місяця:

•    Топінамбур – джерело інуліну, що сприяє здоров’ю кишківника та підтримує рівень цукру в крові.

•    Червоноголова капуста – містить антиоксиданти, вітаміни C і K, зміцнює судини та покращує травлення.

•    Черемша – природний детокс-продукт, багатий на вітамін C, покращує обмін речовин і зміцнює імунітет.

•    Гречка – корисна крупа, що забезпечує організм залізом, магнієм і білком, сприяє насиченню та стабільному рівню енергії.

•    Гарбузове насіння – містить цинк, магній та корисні жири, що сприяють підтримці нервової системи та загальному зміцненню здоров’я.

З приходом весни на полицях магазинів з’являється більше свіжої зелені, що дає чудову можливість збагатити свій раціон необхідними мікроелементами та вітамінами. Додавайте зелень у салати, супи, смузі чи гарячі страви – що різноманітніше, то краще.

Окрім свіжої зелені в березні ще залишаються запаси корисних зимових овочів, зокрема буряк і червоноголова капуста. Вони чудово поєднуються з весняними продуктами та допомагають організму плавно перейти до легшого раціону після зими.

Збалансоване харчування допоможе підтримати здоров’я, зміцнити імунітет і підготувати організм до активного весняного періоду.

Насолоджуйтесь весною та дбайте про своє здоров’я!

За матеріалами Житомирської ОВА.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на

фейсбук-сторінку «Голосу України»,

де ми розміщуємо найактуальнішу офіційну інформацію.