Саме зараз важливо підтримати себе корисними продуктами, що допоможуть зміцнити імунітет, відновити енергетичний баланс і підготуватися до активної весни.
Березневий раціон будується на комбінації сезонних запасів та перших весняних дарів природи.
Продукти місяця:
• Топінамбур – джерело інуліну, що сприяє здоров’ю кишківника та підтримує рівень цукру в крові.
• Червоноголова капуста – містить антиоксиданти, вітаміни C і K, зміцнює судини та покращує травлення.
• Черемша – природний детокс-продукт, багатий на вітамін C, покращує обмін речовин і зміцнює імунітет.
• Гречка – корисна крупа, що забезпечує організм залізом, магнієм і білком, сприяє насиченню та стабільному рівню енергії.
• Гарбузове насіння – містить цинк, магній та корисні жири, що сприяють підтримці нервової системи та загальному зміцненню здоров’я.
З приходом весни на полицях магазинів з’являється більше свіжої зелені, що дає чудову можливість збагатити свій раціон необхідними мікроелементами та вітамінами. Додавайте зелень у салати, супи, смузі чи гарячі страви – що різноманітніше, то краще.
Окрім свіжої зелені в березні ще залишаються запаси корисних зимових овочів, зокрема буряк і червоноголова капуста. Вони чудово поєднуються з весняними продуктами та допомагають організму плавно перейти до легшого раціону після зими.
Збалансоване харчування допоможе підтримати здоров’я, зміцнити імунітет і підготувати організм до активного весняного періоду.
Насолоджуйтесь весною та дбайте про своє здоров’я!
За матеріалами Житомирської ОВА.
Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?
Підписуйтеся на
фейсбук-сторінку «Голосу України»,
де ми розміщуємо найактуальнішу офіційну інформацію.