Олександр Дідур приїхав до США в рамках проєкту «Смак свободи».

Під час презентації Олександр розповів, що рецепт смаколика передається у його родині з покоління в покоління:

«Готувати цей медовик мене навчили бабуся і мама. Для мене це не просто десерт, а частина нашої історії, нашої боротьби та віри в перемогу. Тепер я готую його, щоб нагадати світу про наших героїв і підкреслити, що ми не забули про тих, хто залишається у полоні», – поділився Олександр.

Захисник Маріуполя наголосив, що його місія – не просто познайомити американців з українською традицією. Головна мета – розповісти про наших військовополонених, які досі перебувають у російській неволі. З кожним шматком медовика клієнти пекарні отримуватимуть картку з історією українського героя, який пройшов полон.

Проєкт «Смак Свободи» реалізується спільними зусиллями проєкту «Серце Азовсталі», 1+1 media, та американською ветеранською організацією Dog Tag.

Проєкт «Смак Свободи» покликаний підвищити обізнаність про проблему звільнення українських військовополонених за кордоном.

За матеріалами Маріупольської міської ради.

 

Хочете першими знати про зміни та оновлення в законодавстві?
Хочете з перших уст дізнаватися про роботу Верховної Ради та окремих депутатів?

Підписуйтеся на

фейсбук-сторінку «Голосу України»,

де ми розміщуємо найактуальнішу офіційну інформацію.