У Туреччині названо ймовірних викрадачів та вбивців скандально відомого бізнесмена з Миколаєва Рамзі Матта, у минулому — громадянина Єгипту. Ще в серпні в лісі в сміттєвих пакетах було виявлено розчленовані останки невідомого чоловіка. Експертиза ДНК установила особистість загиблого — ним виявився Рамзі Матта, один із найзаможніших жителів Миколаєва, який зник на початку літа.

Про нього ходили зловісні легенди. Ким тільки не називали Рамзі Матта — найбільшим кримінальним авторитетом, правою рукою керівництва Миколаївщини... Бізнесмен був помічений у декількох масштабних скандалах — у багатомільйонних грошових аферах, рейдерському захопленні, побитті журналістів.

На початку літа він вирушив до Стамбула для підписання контракту з одним із місцевих банків і безвісти пропав. Родичка звернулася до міліції, розшуком зайнялися представництво Інтерполу, турецька поліція і посольство України в Туреччині.

Розслідування встановило: мотивом убивства послужила помста сірійського бізнесмена С. за неповернення великої суми грошей при реалізації контракту на закупівлю зерна. Сприяв викраденню К., німецький партнер Рамзі Матта, а безпосередньо скоїв убивство македонський кілер П., який відвіз останки тіла в ліс, де їх і було знайдено.

 

Миколаїв.