Чотири тисячі запалів від детонаторів, 170 підривників до снарядів та мінометних мін, 142 пристрої для запалювання порохового заряду у вогнепальній зброї, корпус від гранати Ф-1, фрагменти гвинтівки, шабля, вісім штик-ножів, 23 патрони різного калібру та 200 грамів пороху — такий арсенал зброї зберігав в одній з кімнат житлового будинку мешканець Теплицького району на Вінниччині.
Інформацію про озброєного чоловіка надали правоохоронцям його односельчани. За словами начальника Теплицького райвідділу міліції Віктора Піруса, затриманий виправдовувався тим, що це його власна колекція, яку віднайшов з допомогою металошукача на полях або у водоймах. Що-
правда, не уточнив, як може порох зберігатися у згаданих ним місцях. У письмовому поясненні особливу увагу звернув на те, що власноруч розібрав знахідки і зробив їх небоєздатними.
Весь арсенал вилучено і передано на дослідження в Науково-дослідний експертний центр УМВС у Вінницькій області. Слідчі з’ясовують, де насправді дістав небезпечні предмети чоловік, якого підозрюють у незаконному поводженні зі зброєю, боєприпасами та вибуховими речовинами. Саме за цією статтею КК України відкрито кримінальне провадження. За таке правопорушення передбачено покарання — до семи років ув’язнення.
 
Вінницька область.