Народні депутати України від фракції «Свобода» Олег Гелевей та Олег Осуховський відвідали засідання Кабінету Міністрів, яке відбулося 30 жовтня 2013 року. Коментуючи його перебіг, Олег Гелевей зазначив, що депутати-свободівці ініціюватимуть створення тимчасової слідчої комісії з розслідування зловживань під час будівництва лікувально-діагностичного комплексу «Охматдит».

На засіданні урядовці, зокрема, ухвалили рішення про збільшення майже на 700 млн. грн. кошторисної вартості будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу «Національна спеціалізована дитяча лікарня «Охматдит»; про спрямування майже 300 млн. грн. Міністерству внутрішніх справ для створення та роботи єдиного державного демографічного реєстру населення за рахунок зменшення видатків на проведення Всеукраїнського перепису населення; щодо передання Московському патріархату приміщень корпусу хірургічної лікарні, що перебуває на балансі державного підприємства «Дорожня станція переливання крові Південно-Західної залізниці» у Києві по вулиці Пимоненка, 8. Також схвалено Державну цільову програму розвитку аеропортів на період до 2023 року, яка передбачає залучення інвестицій на розвиток вітчизняних аеропортів у сумі 15,3 млрд. грн.

Свободівець Олег Гелевей під час обговорення критикував розпорядження Кабміну щодо збільшення кошторисної вартості будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу «Охматдит». «Без будь-яких фінансово-економічних розрахунків майже на 700 млн. збільшується кошторисна вартість будівництва нового корпусу дитячої лікарні «Охматдит». При цьому загальна площа будівлі не змінюється. Це ознака корупційної схеми з відмивання сотень мільйонів гривень», — наголосив депутат-націоналіст.

Парламентарій також звернув увагу присутніх, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект щодо збільшення акцизу на пиво і спрямування додатково отриманих коштів на будівництво лікарні «Охматдит». «Депутати всіх фракцій ініціювали цей законопроект, однак так звана більшість свідомо затягує розгляд документа. Як народний депутат я ініціюватиму створення тимчасової слідчої комісії з розслідування зловживань під час будівництва сучасного лікувально-діагностичного комплексу лікарні «Охматдит», — наголосив він.

Прес-служба ВО «Свобода».

Друкується за квотою Комітету Верховної Ради з питань охорони здоров’я.