Опозиція готова підтримати законопроект про лікування ув’язнених за кордоном, автором якого є позафракційний народний депутат Анжеліка Лабунська. Про це під час брифінгу повідомив голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк. За його словами, якщо даний законопроект буде проголосований у парламенті, то опозиція не наполягатиме на розгляді проекту, внесеного трьома опозиційними фракціями.

А. Яценюк повідомив, що фракція «Батьківщина» провела консультації з фракціями «УДАР» та «Свобода» щодо підтримки законопроекту. «І це є спільна позиція трьох опозиційних фракцій», — сказав він. Водночас депутат нагадав, що місія Європарламенту у складі Пета Кокса й Александра Квасневського визначила законопроект Лабунської найкращою основою для вирішення питання щодо звільнення Тимошенко. Нагадаємо, що й сама Юлія Володимирівна закликає своїх соратників підтримати цей законопроект.

Наразі законопроектом передбачено доповнити ст. 84 Кримінального кодексу новими положеннями, що «в разі неможливості отримання належного лікування і медичної допомоги в пенітенціарних закладах і установах охорони здоров’я України, особи, засуджені до позбавлення волі, мають право на лікування за кордоном».