Станом на 30 жовтня Центральна виборча комісія зареєструвала 76 кандидатів у народні депутати України в п’яти одномандатних виборчих округах на повторних виборах народних депутатів України 15 грудня 2013 року. Про це повідомили у відділі взаємодії зі ЗМІ Секретаріату ЦВК.

За депутатський мандат у виборчому окрузі №94 (Київська область) уже виявили намір змагатися 40 кандидатів у народні депутати України, у виборчому окрузі №132 (Миколаївська область) — 4 кандидати в народні депутати, у виборчому окрузі №194 (Черкаська область) — 9 кандидатів, у виборчому окрузі №197 (Черкаська область) наразі зареєстровано 5 кандидатів у народні депутати України, у виборчому окрузі №223 (м. Київ) — 18 кандидатів.

Тим часом 58 членів окружних виборчих комісій (ОВК) пройшли навчання з підготовки та проведення виборів під час дводенного заходу, організованого 29—30 жовтня в Києві Центральною виборчою комісією України та Координатором проектів ОБСЄ.

Цей тренінг — частина підготовчої роботи, що її здійснює ЦВК для організації підготовки виборів до парламенту в п’яти проблемних одномандатних виборчих округах, де призначено повторні вибори. Учасники ознайомилися з особливостями функціонування системи онлайн навчання, розробленої за підтримки Координатора проектів ОБСЄ, та вперше змогли застосувати цей інструмент для підготовки до виконання своїх обов’язків у складі комісій. Зокрема, тренінг стосувався організації роботи ОВК, механізму формування дільничних комісій, процедур розгляду скарг, встановлення підсумків голосування та інших питань. Надалі члени ОВК зможуть постійно використовувати систему для індивідуальної підготовки до повторних виборів.

Тренінг відбувся в рамках проекту «Розбудова спроможності в проведенні навчання у виборчому процесі та підвищення обізнаності виборців», який виконується Координатором проектів ОБСЄ в Україні за підтримки уряду Канади та Міністерства закордонних справ Норвегії.