Генерального прокурора України Віктора Пшонку просять втрутитися в діяльність своїх підлеглих у Кіровоградській і Черкаській областях. Про це йдеться в заяві про скоєння кримінального правопорушення на ім’я керівника ГПУ, пише Главком.
За інформацією заявника, управління МВС у Черкаській області розслідує кримінальну справу за фактом присвоєння й розтрати понад тисячі тонн вугілля на 1,5 млн. грн. У результаті слідчих дій цей товар виявлено на складі в смт Новоархангельськ Кіровоградської області, він одержав статус речового доказу.
У рамках кримінального провадження, за санкціонованим судом рішенням, необхідно провести його вилучення з передачею на відповідальне зберігання до ухвалення остаточного рішення у справі. Однак місцева районна міліція і прокуратура всіляко сприяють зацікавленим особам у розкраданні речових доказів у кримінальній справі, йдеться у заяві.
За інформацією власника вугілля, продукцію вночі незаконно вивозять зі складу в невідомому напрямку. Заявник вимагає вже від правоохоронних органів Черкаської області, які порушили кримінальну справу, негайно вжити заходи з виконання слідчих дій, санкціонованих судом.
Кіровоградська область.