Жителі села Дуліби Стрийського району 30 жовтня заблокували роботу сільської ради. Понад 100 мешканців багатоповерхівок, що належали заводу залізобетонних конструкцій, у такий спосіб привернули увагу до насущної проблеми — два тижні вони залишаються без води. Місцеві жителі попередили, якщо з водою далі виникатимуть труднощі, вони перекриють міжнародну трасу та пікетуватимуть районну раду.
Проблеми почалися одразу, щойно в 2005 році приватизували квартири. Підприємство «Гал-енергобудпром», яке з водонапірної башти качало воду для багатоповерхівок, вже не мало жодного стосунку до приватних будинків.
Жителі села почали гарячково шукати вихід. Спочатку вони за 45 тисяч гривень замовили технічні умови про під’єднання будинків до «Водоканалу» міста Стрия. Категорично проти цього виступив міський голова Роман Шрамов’ят. Селяни не здавалися. Вирішили встановити водонапірну башту, яку придбали за 35 тисяч гривень. Але ніхто не дав дозволу, щоб встановити її на території підприємства — це суперечить санітарним нормам. Проблема загострилась, коли у центрі села захотіли налагодити виробництво пінопласту. Село збунтувалося — як можна біля дитячого садка підсунути хімічне виробництво? Дозвіл на відкриття підприємства скасували. Після чого село залишилося без води, що місцеві жителі розцінюють як шантаж.
5 листопада питання водопостачання Дуліб планують розглянути на засіданні комісії з питань екології Львівської обласної ради, на яке запросили міського голову Стрия та сільського голову Дуліб. Про це повідомив депутат обласної ради Олексій Балицький — він очолює постійну комісію з питань екології і хоче допомогти знайти компромісне рішення.