Днями після триденного перебування в лікарні від тяжких опіків помер 20-річний мешканець села Попове Великобагачанського району. Це одразу породило чутки про те, що батько-фермер, який свого часу вбив дружину, тепер спалив і сина.

Деякі електронні ЗМІ вже розповіли про те, що місцеві селяни дивуються, що підозрюваний у скоєнні резонансного злочину досі не за ґратами, і припускають, що він може відкупитися від покарання. При цьому версії розвитку подій істотно різняться одна від одної.
Родичі та знайомі померлого, котрі відвозили парубка до лікарні, стверджують: він говорив, що його зумисне облив бензином і підпалив саме батько. Проте останній наполягає на випадковому загорянні. Мовляв, між ним і сином виникла сварка після того, як хлопець повернувся вночі додому від своєї дівчини. Під час конфлікту з шарпаниною бензин із каністри вихлюпнувся на обох.
Нині батько перебуває в районній лікарні з опіками 30 відсотків тіла. Каже, що того дня син повернувся додому надто пізно. Нетверезий батько, невдоволений пізнім поверненням парубка, почав виганяти його з дому, наказував забиратися туди, звідки прийшов, разом з речами, і справді хлюпнув на них бензином. Тоді син схопився за ту саму каністру. Внаслідок шарпанини бензин пролився на обох, а також на котел, в якому горіли дрова. Відразу спалахнув вогонь, і його полум’я миттєво перекинулося на чоловіків...
Усі обставини справи тепер належить з’ясувати правоохоронцям.
Як повідомив учора кореспонденту «Голосу України» начальник відділу зв’язків із громадськістю обласної міліції Юрій Сулаєв, вже розпочато кримінальне провадження за ознаками статті, що передбачає відповідальність за замах на вбивство.
Одразу під варту підозрюваного не взяли, адже він потребує стаціонарного лікування. Після смерті сина лікарняну палату, в якій лежить батько, почали охороняти міліціонери. Натяки на те, що чоловік відкупився від арешту й може уникнути покарання за скоєне, у міліції вважають безпідставними. Раніше він уже був засуджений за вбивство дружини.
Полтавська область.
Колаж Олексія КУСТОВСЬКОГО.