Хокей. Київський «Сокіл», який минулого тижня очолив Сергій Лубнін (на знімку), продовжує комплектацію складу, і вже відбулося перше тренування за кілька днів до старту чемпіонату України.

— Своє перше заняття на льоду ми провели позавчора в Білій Церкві, оскільки саме в цьому місті гратимемо стартові матчі сезону, — розповів в інтерв’ю «Xsport» наставник «Сокола». — Я бачив, що під час тренування, яке тривало майже півтори години, гравцям було важко, доводилося робити паузи. У хлопців різній ступінь готовності, і нам знадобиться близько місяця, щоб привести хокеїстів до єдиного знаменника в плані фізики і тактики. Тож у найближчих зустрічах проти «Білого Барса» у нас немає ілюзій щодо позитивного результату.

Торкнувся Сергій Лубнін, зрозуміло, і кадрового питання:

— Є у складі «Сокола» і новачки. До дюжини гравців, які погодилися виступати за найіменитіший український клуб, минулого тижня додалися: воротар Олег Хонін (1994 року народження), оборонці Павло Акімов (1986) і В’ячеслав Тимченко (1971), а також білоруський нападник Олександр Міхейонок (1986). Цікаво, що ветеран українського хокею В’ячеслав Тимченко виступав за «Сокіл» і перемагав на чемпіонаті Європи у складі юніорської збірної СРСР ще у далекому 1989 році. До речі, тоді в ній грав і Павло Буре.

Тренуються з нами і два харків’янина, але хлопці поки що на оглядинах. Тож у розпорядженні тренерського штабу нині 16 польових гравців і два воротарі.

Цікаво, що базуватиметься і гратиме домашні матчі в сезоні-2013/2014 «Сокіл» на київській арені АТЕК.

— Все-таки у Києві зручніше грати, ніж в Броварах або Білій Церкві. Плюс вигідніше з точки зору економії коштів. Тому нашою домівкою буде АТЕК, хоча там є незручності з роздягальнями, — підбив підсумки Сергій Лубнін.

Фото «Команди».