Коментатор та експерт українського телеканалу «Xsport» Євген Бруль (на знімку) відновлює професійну кар’єру хокеїста! 46-річний воротар уклав угоду з ХК «Леви» (Львів) і тепер може стати головним довгожителем у своєму амплуа на професіональному рівні.

Зазначимо, що востаннє колишній страж воріт національної збірної України, СКА (Санкт-Петербург), «Сокола», «Беркута» (обидва — Київ), «Білого Барса» (тоді Бровари, а тепер — Біла Церква), «Німана» (Гродно), «Гомеля», «Стяуа» (Бухарест) та «Компаньйона» (Київ) Євген Бруль виходив на лід два роки тому — 25 жовтня 2011 року в матчі чемпіонату ПХЛ «Компаньйон» — «Харківські Акули» (3:6). Відіграв лише перші 15 хвилин 35 секунд, пропустив одну шайбу і був замінений на Володимира Єремєєва.  

Стартові матчі в чемпіонаті України сезону-2013/2014 новий клуб Бруля ХК «Леви» проведе 1—2 листопада в гостях проти ХК «Генерали» (Київ). Якщо ветеран посяде місце у воротах, то у свої 46 років і 8 місяців може встановити рекорд. У хокейному світі ніхто з воротарів до такого віку не грав, а знаменитий чех Домінік Гашек повісив ковзани на цвях у 46 років і один місяць, коли завершив кар’єру в московському «Спартаку».

Цікаво, що у «Левах» Євген Бруль захищатиме останній рубіж разом зі своїм молодшим братом Владиславом (38 років), який пограв свого часу за «Сокіл» та «Компаньйон».

Фото з архіву «Голосу України».

Двічі розбиралися за допомогою булітів

Регулярний чемпіонат України. «Білий Барс» (Біла Церква) — «Компаньйон» (Київ). 3:2 Б (0:1, 1:1, 1:0, 0:0, 1:0).

Як відомо, учасники чемпіонату проводять спарені поєдинки. І в першому за булітами напередодні перемогли білоцерківці — 2:1.