Футбол. В огляді останнього туру чемпіонату країни в Прем’єр-лізі (УПЛ), торкаючись трагічної ситуації зі столичним «Арсеналом», ми стверджували, що просто так нічого не трапляється. На нашу думку, клуб став іграшкою в руках випадкових людей. Звернули увагу і на те, що в такій критичній ситуації на захист «Арсеналу» могла б стати УПЛ, яка за статусом мала надати клубу фінансову допомогу. А ще ми висловили підозру, що український чемпіонат, зміцнення його позицій комусь добряче муляє очі.

Пізніше такі самі думки ми почули і від президента ФФУ Анатолія Конькова (на знімку), котрий також вважає, що клуби помирають не просто так, і київський «Арсенал» — не виняток. Він переконаний, що одна з основних місій Прем’єр-ліги — активна праця над тим, щоб клуби не зникали.

— Дуже неприємна подія. На жаль, я очікував, що такий розвиток подій — найімовірніший. Є низка причин, через які це сталося з «Арсеналом. Перша і, швидше за все, найважливіша — відсторонення Прем’єр-ліги від участі в обговоренні питання щодо «канонірів». До речі, така сама історія і з криворізьким «Кривбасом». Необхідно було щодня шукати вихід зі складної ситуації, але цим займалися лише ми.

Авторитетно заявляю, що федерація зробила максимум для того, щоб допомогти свого часу «Кривбасу», а нині — «Арсеналу». Гадаю, що все це підготовлено певною групою осіб, діяльність яких спрямована на руйнування українського футболу. Про причини одразу й скажеш. Кілька заможних бізнесменів не змогли вирішити, кому належить клуб, а результат відомий...

— Хто насамперед мав рятувати ситуацію?

— Дуже незрозуміло те, що УПЛ як орган, який відповідає за цю роботу, і досі мовчить. І не лише в пресі, а взагалі. Неприємно все це. Однак запевняю: поки я буду президентом федерації, наша структура працюватиме виключно на благо національного футболу...

Фото Павла КУБАНОВА.