За цей період новочасна і комфортна споруда прийняла чимало знакових подій. Найяскравіша сторінка в історії молодої багатофункціональної арени — це, безумовно, три матчі Євро-2012, на яких побувало майже 100 тисяч уболівальників. Неповторна атмосфера футбольного свята, організованого за найвищими стандартами УЄФА, за підтримки вболівальників залишила незабутні спогади й створила високу репутацію «Арени Львів». Найвищі оцінки спеціалістів Європейського футбольного союзу отримали всі сегменти організації: від стану газону до забезпечення безпеки й комфорту глядачів.

Три національні команди — Німеччини, Португалії та Данії, — котрі зіграли матчі чемпіонату Європи у Львові, забили дев’ять м’ячів. Цікавий факт: на рахунку кожної збірної — по три голи на «Арені Львів», відтак наш стадіон можна вважати однаково фартовим для усіх учасників Євро-2012!

Однак найщасливішим місто Лева незмінно залишається для національної команди України. «Арена Львів» продовжила безпрограшну серію «синьо-жовтих» у центрі Галичини. За два роки українська збірна зіграла на новому стадіоні три матчі, забивши у них  11 м’ячів і пропустивши лише один. Саме тут національна команда здобула рекордну перемогу в своїй історії — фантастичні 9:0 над Сан-Марино!

Зайве казати, що арена завжди була заповнена вщерть: як і на матчах Євро, на іграх збірної побувало 100 тисяч глядачів. Уже стала легендарною історія, коли всі вболівальники, присутні на поєдинку  Україна—Австрія, стоячи виконували гімн на заключних хвилинах зустрічі, надихнувши наших футболістів на переможний м’яч.

— Такі події не виміряєш жодними цифрами, вони яскраво свідчать про душу й серце «Арени Львів», якою є глядачі, для котрих, власне, й збудовано цю споруду, — зазначає генеральний директор Державного концерну «Спортивні арени України» Сергій Сімак. — На жаль, через прикрий епізод, що мав місце під час матчу Україна—Сан-Марино, наш стадіон перебуває під загрозою дискваліфікації, однак ми віримо, що об’єктивне бачення ФІФА не дозволить тисячам глядачів, котрі десятиліттями яскраво демонстрували свою відданість футболу, потерпати через провокацію мізерної групи осіб.

Упродовж часу свого існування «Арена Львів» гостинно приймає різні футбольні команди. Свої матчі проводили тут наші молодіжна, юнацька й дівоча збірні, тут відбувся фінал Дитячо-юнацької футбольної ліги України. Окремі домашні поєдинки на нашому стадіоні зіграли львівські «Карпати» та ужгородська «Говерла». Ми щиро віримо, що ця арена стане домашньою для «Карпат», і львівські уболівальники будуть не просто бажаними гостями, а повноправними господарями сучасного стадіону.

Успішне проведення концертів популярних гуртів «Океан Ельзи» та «Дзідзьо», які сумарно зібрали майже 60 тисяч глядачів, яскраво продемонструвало, що «Арена Львів» є не лише майданчиком для спортивних масових подій. Багатофункціональність об’єкта підтверджують міжнародні конференції, які постійно тут проходять.

— Протягом двох років лише на масових заходах, які відбулися на «Арені Львів», побувало майже 500 тисяч глядачів, — резюмує Сергій Сімак, — однак жодні цифри не виміряють того значення й перспектив, які несе цей стадіон. Це — європейська багатофункціональна споруда, здатна приймати масові події найвищого ґатунку. Тому, вітаючи нині штат «Арени Львів» і всіх львів’ян із тим, що у них є цей унікальний об’єкт, хочу побажати всім відкинути зайвий скепсис, якого вистачає у нашому житті. Натомість закликаю наповнити свої думки й серця підтримкою ініціатив, які здійснюються Державним концерном «Спортивні арени України» для того, щоб спортивна перлина Львова, як назвав цей стадіон міський голова Андрій Садовий, сяяла усіма барвами і приносила задоволення й гордість мешканцям галицького краю та всієї України!

Олександр ГЛИВИНСЬКИЙ, керівник прес-служби ДК «Укрспортарени».