Днями у райцентрі Гребінка до помешкання фермера вдерся озброєний автоматом і пістолетом грабіжник у масці. Попри те, що сталося це серед ночі, господар устиг скористатися власною мисливською рушницею. Після його пострілу зловмисник помер на місці... Останній, за інформацією речника обласної міліції Юрія Сулаєва, приїхав із Сумщини. Раніше він потрапляв у поле зору правоохоронців як злодій. А зброя, з якою ішов на розбій, «засвітилася» у значно серйозніших кримінальних діяннях. Тож зараз її шлях до рук убитого ретельно вивчають оперативники.
Водночас триває розслідування подібного нападу на засновника однієї із найпотужніших аграрних компаній Полтавщини — у місті Карлівка, зафіксованого 22 листопада. Тоді на територію його садиби близько другої години ночі увірвалися троє озброєних чоловіків у масках. Вони зв’язали сторожа і залізли в будинок, щоб пограбувати господаря. Однак той одразу вистрелив із рушниці в одного з нападників і вбив його. Після того двоє поплічників останнього накивали звідти п’ятами. Невдовзі їх затримали співробітники міліції. Як з’ясувалося, всі зловмисники, віком від 28 до 44 років, прибули «на гастролі» з Київської області. Не повернувся з них найстарший... Двом іншим за груповий розбій світить від 8 до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.
В обох згаданих випадках застосування зброї підприємцями-аграріями, котрі змушені були захищатися, правоохоронці визнають правомірним.
Полтавська область.