У підсобному приміщенні господарства 62-річної мешканки села Вільгір Гощанського району виявили скелет людини. Череп знайшла сусідка, коли зірвала замок з дверей хліва, і одразу викликала міліцію.
Як з’ясували міліціонери, близько двох років тому власниця обійстя повідомила сусідів та родичів про смерть свого 44-річного сина, скелетовані рештки якого знайшли у хліві.
— Син їздив у Київ працювати охоронцем, — каже мати покійного Надія Осмоловська. — Перед смертю мав їхати знову. У цей час я хворіла — три доби не вставала з ліжка. Коли встала, то сина ніде не було. Я подумала, що він поїхав. А через два тижні його тіло знайшла у хліві. Як він туди потрапив, не знаю. Я його накрила, замком «клацнула» та й усе. Хоронити його навіть не думала, бо не мала за що. Людям у селі сказала, що син помер у Києві, що там його кремували, і що рештки я поховала на могилі чоловіка.
— Працівники міліції відкрили кримінальне провадження, — каже начальник Гощанського райвідділу міліції Юрій Сістук. — Рештки направлено на судово-медичне дослідження. Триває досудове розслідування.
Сусіди про матір та її сина нічого доброго не кажуть. У всьому звинувачують горілку, якою вони зловживали.
Тамара ЛИСЕНКО, начальник СЗГ УМВСУ у Рівненській області, підполковник міліції.