У Львові з’ясовують причини спалаху кишкової інфекції серед відвідувачів одного з найбільших супермаркетів міста. Починаючи з 26 жовтня, до міської інфекційної лікарні було госпіталізовано 15 осіб, ще п’ятеро — до Самбірської районної. Усі потерпілі (серед яких четверо дітей) скуштували придбані в магазині кури-гриль.

Як розповіли в прокуратурі області, за фактом масового отруєння до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості про кримінальне правопорушення. Досудове слідство про порушення встановлених санітарних норм і правил щодо запобігання інфекційним захворюванням та масовим отруєнням веде Шевченківський райвідділ міліції міста.

Цікаво, що четверо потерпілих скуштували курятину перед поїздкою за кордон. Через годину після обіду у всіх почалися діарея та нудота, температура тіла стрибнула до 40. Туристи були змушені повернутися в Україну і звернутися по меддопомогу.

За інформацією головного епідеміолога департаменту охорони здоров’я Львівської ОДА Наталії Тимко, госпіталізованим поставлено діагноз «гостра кишкова інфекція та харчова інтоксикація». СЕС перевіряє торговельний заклад, відбирає проби продуктів та обстежує персонал.

Львівська область.