Ціни на овочі з так званого борщового набору останнім часом на Полтавщині дещо стабілізувалися і навіть трохи знизилися. Хоча очікуваного суттєвого «відкату» після різкого стрибка вгору ще на початку осені не сталося. Адже якщо та сама цибуля тоді подорожчала практично вдвічі й перевищила захмарну для такої пори «стелю» в 5 гривень за кілограм, то сьогодні навіть дрібні гуртовики, які продають її у мішках-сітках, «скинули» хіба що по 50—70 копійок од тієї «п’ятірки».
Сьогоднішня ринкова вартість одного з продовольчих брендів Полтавщини й України — сала — перетворює його на просто недоступний для багатьох делікатес. 
Що почім на ринках Полтави: картопля — 4,20—5 гривень (кілограм), капуста — 2,50—3, морква — 3—4, цибуля — 4,30—5, буряк — 2—4, олія — 13—16 (літр), молоко — 7—8, сметана — 28—30, сир домашній — 
30—36 (кілограм), яйця — 12—15 (десяток), сало — 
35—40 (кілограм), свинина — 50—60, яловичина — 
55—60.
 
Полтава.