Ціни на основні продукти харчування на ринках Вінниці порівняно з попереднім місяцем не зазнали суттєвих змін. Щоправда, вартість цукру, наприклад, дивує насамперед досвідчених фахівців. Для пересічних покупців низька ціна на солодкі кристали вигідна, а ось для цукроварів... Однак, різниця у вартості між названою продукцією все-таки є, хоча незначна. За кілограм цукру треба заплатити 6,5 гривні, а пшона — 6. Не так давно цукор справді продавали дешевше, ніж пшоно.
Підвищення ціни на картоплю пояснюють необґрунтованим ажіотажем навколо другого хліба. У селищі Шпиків Шаргородського району на одному із селянських дворів пропонували картоплю по чотири гривні за кілограм. «Якщо братимете більше, трохи уступимо, — сказала господарка.
Найбільше стрибнула ціна на яйця домашні курячі. Схоже, нинішньої зими вони стануть справді золотими. Якщо вже з осені за десяток просять 20—22 гривні, то за яку ж тоді ціну відпускатимуть взимку, коли кури несуться не кожен день?
Вартість молочних продуктів майже не змінилася. За півторалітрову пляшку молока треба заплатити 8—9 гривень, півлітра сметани обійдеться у 14—15, кілограм домашнього сиру — 25—30.
Так само не змінили цінники продавці м’яса. Як і раніше, яловичина дорожча від свинини. Дотація, яку дає держава тим, хто вирощує телят, не позначається на зниженні ціни. Кілограм яловичини продають за 55—65 гривень, вартість кілограма свинини починається з 45. А ось ціна на сало коливається у найширших межах — 18—35 гривень за кілограм. На прилавках багато живої риби. Кілограм гарного товстолобика продають лише за 8 гривень, короп коштує у 2—2,5 разу дорожче.
 
Вінниця.