До кінця нинішнього року уряд планує затвердити соціальний паспорт ветерана, до якого вноситимуть усі їхні запити та прохання. Про це під час брифінгу повідомив перший заступник голови Державної служби з питань інвалідів та ветеранів Володимир Сіроштан. «Вийшовши на безпосередні проблеми кожного ветерана, можна буде дієвіше реагувати на них», — наголосив він.
Перший заступник голови Держслужби з питань інвалідів та ветеранів також запевнив, що житлове питання інвалідів Великої Вітчизняної війни майже вирішено, а коли йдеться про ветеранів-інтернаціоналістів, то цього року на це виділено понад 95 мільйонів гривень.
Для забезпечення інвалідів війни автомобілями та спецавтівками, за його словами, необхідно 5 мільярдів гривень. Нині, зокрема, черга налічує 82 тисячі тих, хто має законодавче право претендувати на отримання авто.
В. Сіроштан розповів, що розглядається декілька варіантів зняття напруження у цьому питанні: йдеться про щомісячні компенсації або ваучеризацію для тих, хто в черзі, та ввезення автомобілів з-за кордону на пільгових умовах.
Він також зазначив, що постійно зростає пенсійне забезпечення всіх без винятку категорій ветеранів війни, значним є й підвищення одноразових грошових виплат, котрі здійснюються до Дня Перемоги. Зокрема, у 2009 році інвалідам І групи виплачувалося по 540 гривень, а в 2013-му — по 2 тисячі 145 гривень.
Крім того, посилено співпрацю держави з об’єднаннями ветеранів (загалом їх 23). Вони фінансуються Держслужбою з питань інвалідів та ветеранів й отримують близько 12 мільйонів гривень. А ще об’єднанням надають офіси та відповідні пільги на їх комунальне забезпечення.
Перший заступник голови Держкомітету повідомив, що невдовзі 120 тисяч ветеранів Великої Вітчизняної війни нагородять медаллю «70-річчя визволення України від фашистських 
загарбників».
За словами В. Сіроштана, нині в Україні залишилося 1,5 мільйона ветеранів ВВВ. Із них близько двох третин — учасники війни, до яких відносяться не тільки працівники тилу, а й представники сімей загиблих фронтовиків. Самих учасників бойових дій залишилося близько 60 тисяч.