Народний депутат Сергій Міщенко готовий голосувати за законопроекти щодо лікування Юлії Тимошенко за кордоном та її індивідуальної амністії. Про це він заявив під час прес-конференції.
Нагадаємо, нині в парламенті зареєстровано три законопроекти: за авторством Сергія Міщенка та Анжеліки Лабунської про можливість лікування ув’язнених за кордоном, а також Арсенія Яценюка, Віталія Кличка та Олега Тягнибока про індивідуальну амністію Тимошенко. «Я голосуватиму за всі три законопроекти. Це не питання тільки Ю. Тимошенко та засуджених, які повинні лікуватися за кордоном, це питання всієї країни», — наголосив парламентарій.
Народний обранець підкреслив, що документ має стати компромісом трьох сторін: влади, опозиції та місії Кокса — Квасневського. Водночас, зауважив він, законопроекти, які пишуться на швидку руку, насамперед переслідують суто політичні цілі.
«Якщо голосуватимуть за мій законопроект, то він повинен бути ухвалений в першому читанні. Потім його має доопрацювати відповідна робоча група. Якщо Європа погодиться, що цей законопроект є ключем для підписання Угоди про асоціацію у Вільнюсі, тоді за нього мають проголосувати в другому читанні», — зазначив С. Міщенко.
«Мій механізм дуже простий і стосується всіх ув’язнених. Засуджена особа пише заяву до суду відносно лікування за кордоном, оскільки в нашій країні не можуть надати таку медичну допомогу. Це прохання розглядається за присутності її адвоката протягом десяти діб. Потім до цього додаються відповідні документи», — пояснив парламентарій.
У проекті закону, за його словами, також є механізми, які забороняють вбивцям, розбійникам, рецидивістам та іншим засудженим за тяжкі злочини мати можливість користуватися нормами цього законопроекту.