Футбол. Ліга Європи. Груповий раунд. 4-й тур. 24 жовтня.

Група G. «Генк» (Бельгія) — «Рапід» (Австрія, Відень). 1:1 (Гор’ю, 21 —  Забітцер, 82).
«Динамо» (Україна, Київ) — «Тун» (Швейцарія). 3:0. Голи: Ярмоленко, 35, Мбокані, 60, Гусєв, 79.
«Динамо»: Шовковський, Сілва, Драгович, Хачериді, Макаренко, Велозу, Аруна (Сидорчук, 69), Ярмоленко (Гусєв, 69, Безус, 82), Беланда, Ленс, Мбокані. Тренер — Олег Блохін.
«Тун»: Февр, Люті, Райнманн, Шенкель, Скірінці, Гедігер, Саного, Крістіан Шнойвлі (Саламан, 75), Дзуффі, Мартінес (Ферейра, 66), Марко Шнойвлі (Садік, 62). Тренер — Урс Фішер.
Рефері — Галіс Езкагья (Туреччина).
Київ. НСК «Олімпійський». 26 042 глядачі. 11 градусів.
До забитого м’яча гра у «Динамо» якось не клеїлася. Було багато марної роботи, неточних передач та ударів в «молоко». Та й після відпочинку кияни хоч і вели перед, але не все у них виходило.
І лише чудова комбінація (передача з правого флангу, котру виконав Сілва, і ефектний удар головою Мбокані) надихнула господарів. У них мов камінь з плечей звалився. До речі, і перший м’яч був красивий: Ярмоленко метрів з двадцяти влучив у «дев’ятку».
Повівши в рахунку 2:0, «біло-сині» почали діяти рішучіше, осмисленішими стали їхні атакуючі дії. Було помітно, що гості трохи втомилися, тому поступалися динамівцям у швидкості. Це й призвело до третього м’яча. Майстерно зіграв Гусєв, котрий вийшов на заміну. Тому всіх здивувало, що його одразу замінили на Безуса.
— Думаю, що сьогодні ми і результату домоглися гарного, і гра нам вдалася, — сказав журналістам після матчу Олег Блохін. — Загалом я задоволений командою. Звісно, знову не використали багато моментів. Однак найголовнішим для нас було здобути три очки. І ми це зробили.
У ситуації з Гусєвим вийшла «накладка». Знімати його з гри я не збирався, та хтось попросив заміну. Здається, то був Велозу. Докричатися до Олега було важко. Погодьтеся, було б дивно замінювати людину після того, як вона провела на полі лише десять хвилин та ще й гол забила. Можу лише вибачитися перед Гусєвим за цю ситуацію. Та що вдієш, інколи трапляється й таке...
Кияни в цій зустрічі могли забити принаймні ще тричі. Однак Ленс, Аруна, Велозу не змогли скористатися слушними нагодами. Але нічого страшного — треба ж і на матч у Швейцарії щось залишити.
— Головне, що ми виграли, — сказав Роман Безус. — Як на мене, ми діяли досить пристойно і переконливо. А відступати нам було вже нікуди. Хоча особисто я був упевнений у нашій перемозі.
— А як вам суперник?
— Команда у швейцарців досить непогана, гості створили кілька напівмоментів. Але серйозно вони не загрожували нашим воротам, бо «Динамо» добре діяло в обороні. А вона, як відомо, починається з атаки.
Безус поділився інформацією, розповівши, що Олег Блохін був у доброму гуморі, привітав усіх з перемогою та нагадав, що через два дні матч проти «Іллічівця».
— Звичайно, розслаблятися після однієї перемоги у Лізі Європи не можна, — продовжив Роман. — Нам бажано демонструвати якісний футбол і вигравати. Щодо успішних результатів, то раніше із цим у нас були проблеми. Але тепер ми почали вигравати, і до нас прийшла впевненість. Хочеться, щоб і надалі так тривало...
 
Атакує Роман Безус.
Фото Володимира КОТЛЕНКА.
 
                           В Н П М         О
1. «Генк»         2 1 0 4—2 7
2. «Динамо» 1 1 1 5—3 4
3. «Тун»          1 0 2 2—5 3
4. «Рапід»         0 2 1 3—4 2