Завтра володарка золотої медалі Пекіна, багаторазова чемпіонка і рекордсменка світу з багатоборства, кавалер Ордена княгині Ольги ІІІ cтупеня, депутат Вінницької облради Наталія Добринська (на знімку) прощатиметься зі спортом.
Урочисті проводи відбудуться на НСК «Олімпійський» у перерві футбольного матчу між столичним «Динамо» й маріупольським «Іллічівцем». Однак на Олімпіаду-2016 у Бразилії Наталія все одно планує поїхати. Щоправда, як віце-президент Комісії атлетів Європейських олімпійських комітетів (ЄОК). На цю посаду її було обрано 9 жовтня на засіданні ІV Європейської асамблеї ЄОК.
Навесні нинішнього року у розмові з кореспондентом «Голосу України» Наталія Добринська не приховувала своїх намірів взяти участь в Іграх-2016. Цитую сказане тоді нею: «Маю велике бажання взяти участь в Олімпіаді у Бразилії. Для мене це справа честі — сповна виявити свої здібності. Якщо не на такому рівні, як у Китаї, то хоча б здобути «срібло» або «бронзу». Хоча насправді мрію про ще одну олімпійську нагороду найвищої проби».
У відповідь на це нагадування спортсменка усміхається.
— Звичайно, мені дуже цього хотілося б, — каже вона. — Однак все тече, все змінюється. Я реально зважила всі «за» і «проти», радилася із найближчою мені людиною — матусею Любов’ю Аполінарівною. Вона мудра жінка, тому підтримала моє рішення. Розумію: мама хоче, щоб її дитина відпочила від виснажливих тренувань і виступів. Але також вона сказала, що дуже правильно вчасно піти. Хоча тато був іншої думки: йому хочеться, щоб я ще залишилася у великому спорті.
Співрозмовниця каже, що не полишає тренувань. Однак рішення прийнято остаточно. Тепер вона зосередить увагу на роботі у Федерації легкої атлетики України, де навесні обрана на посаду віце-президента. «За мною закріплена одна з відповідальних ділянок роботи, — каже Наталія Добринська, — мої обов’язки — це зв’язок між спортсменами і керівництвом федерації. Продовжую жити життям атлетів, перейматися їхніми проблемами».
На урочистостях з нагоди проводів з великого спорту Наталії Добринської крім її батьків буде делегація земляків.
Вінницька область.
Фото з архіву «Голосу України».