Мешканці Дніпропетровська, які стали випадковими свідками крадіжки сумки із салону автомобіля, ганялися на власній машині за злодіями, поки не приспіла міліція. Про це 23 жовтня розповіли в ГУ МВС України в області.

Увагу небайдужих городян привернув підозрілий чоловік, який відчинив дверцята автомобіля і поцупив із салону жіночу сумочку. Після цього він спішно пересів в машину, що чекала на нього. Випадкові свідки одразу викликали міліцію, а самі почали переслідувати зловмисників на власному автомобілі.

Погоню міськими вулицями добровольці продовжували доти, поки їм не вдалося підрізати й заблокувати машину зловмисників. І тільки після цього приїхали вартові порядку.

«Украдену сумочку із грішми та цінними речами вилучили й повернули власниці, — зазначають у прес-службі відомства. — Підозрюваними в крадіжці є громадяни однієї із країн колишнього СРСР (46- і 50-річний), котрі проживають на території Дніпропетровська. Чоловіки ніде не працюють. Нині правоохоронці перевіряють їхню причетність до інших крадіжок з автомобілів, скоєних на території міста й області».

За даним фактом слідчий відділ Кіровського райвідділу міліції порушив кримінальну справу за ч. 2 ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка). Зловмисникам загрожує до п’яти років позбавлення волі. А добровільні борці зі злочинністю одержали подяку від власниці сумочки.

Дніпропетровська область.

Фото прес-служби облУВС.