Україна пропонує створити постійно діючу консультативну комісію «Україна — Європейський Союз — Митний союз», яка розглядатиме проблемні моменти, які можуть виникнути після підписання Україною угоди з Євросоюзом. Як передає УНІАН, про це сказав Президент України Віктор Янукович, виступаючи на засіданні глав держав СНД у Мінську. 

Янукович зазначив, що він провів дискусію з Президентом РФ Володимиром Путіним, який висловлював побоювання щодо підписання Україною угоди з ЄС. «І вони не мають під собою підстав. Так, насправді у нас є спільна тривога щодо режиму торгівлі з Україною після створення нами зони вільної торгівлі з ЄС», — сказав Янукович. Саме тому, за його словами, Україна запропонувала сформувати постійно діючий консультативний формат між Україною, Євросоюзом і Митним союзом. Янукович висловив сподівання на підтримку такої ініціативи. Він наголосив, що ця тематика обговорювалася і з Єврокомісією, «яка не заперечує, щоб ми шукали постійно шляхи подолання бар’єрів у торгівлі між нашими країнами».

На знімку (справа наліво): президенти Таджикистану Емомалі Рахмон, України Віктор Янукович, Російської Федерації Володимир Путін, Республіки Білорусь Олександр Лукашенко, Казахстану Нурсултан Назарбаєв, Республіки Вірменія Серж Саргсян, перший віце-прем’єр-міністр Киргизької Республіки Джоомарт Оторбаєв перед засіданням Вищої Євразійської економічної ради (Мінськ, Білорусь, 24 жовтня 2013 року).
Фото Михайла МАРКІВА (прес-служба Президента України).