Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман у п’ятницю вручив премії Верховної Ради України за розвиток парламентаризму, внесок у розвиток фундаментальних наук, а також за особливі успіхи у вихованні молодого покоління. Їх отримали найталановитіші вчені інститутів НАНУ, викладачі, завідувачі освітніх закладів та виховних центрів.

Володимир Гройсман від імені Верховної Ради привітав нагороджуваних, подякував їм за роботу та побажав оптимізму в нинішній надзвичайно складний час. За його словами, необхідно «реагувати на виклики і йти далі, оскільки в наших руках — сьогодення і майбутнє нашої держави». «Об’єднавшись, ми зможемо досягати цілей, про які мріємо», — сказав керівник парламенту.

«Ваші надбання є надбаннями нашої держави, у цей надзвичайно непростий час ви маєте успіхи, якими може пишатися вся країна, — зазначив Володимир Гройсман, звертаючись до присутніх. — Нашій країні потрібні освічені, розумні, талановиті люди, оскільки через ваші знання і досвід, ваші досягнення ми зможемо збудувати таке життя, на яке заслуговуємо».

В освітянській сфері, сказав керівник парламенту, є багато проблем, і необхідно зробити все можливе, щоб освіта стала якісною, стала справжнім пріоритетом.

Голова Верховної Ради також наголосив, що Україна «має бути невід’ємною частиною Європи не тільки за географічною ознакою, а й за внутрішнім станом, за рівнем і якістю життя», і висловив переконання: наша держава в змозі досягти високих європейських стандартів в усіх сферах.

Володимир Гройсман побажав, щоб наступний рік був «успішним, щасливим, мирним, теплим у повному розумінні цього слова».

Прес-служба Верховної Ради.

Фото Анастасії СИРОТКІНОЇ.

Нагороду з рук голови Комітету Верховної Ради з питань науки і освіти Лілії Гриневич отримує кандидат біологічних наук, науковий співробітник фізико-хімічного інституту імені О.В. Богатського Світлана Декіна. У центрі — Голова Верховної Ради України Володимир Гройсман.


Дев’ятирічний Іван Момот з нагородою батька.